Worm Lägenhet - En varelse med slät, platt kropp ser som kännetecknas som den enklaste formen av masken. Det finns mer än 20.000 arter av plattmaskar och dessa kan hittas lever på land och i vatten - sött och salt. Den mest populära formen av plattmaskar är ensamma. Medan vissa former av bandmask leva självständigt och leva fritt, det finns fler människor som lever som parasiter och för att få sin mat genom att angripa kroppar värdarna. Det finns flera intressanta fakta om dessa plattmaskar som vi kan studera, och i följande artikel, vilket är precis vad vi kommer att göra.

När man studerar de sätt på vilka masken fungerar, kommer du att förstå hur varje arbete och överlevnad olika arter har sina egna unika sätt. Ta några av de mest intressanta fakta flatworm där.

Utseende
De plattmaskar är inte riktigt platt och har en rundad kropp, i stället. De har en platt mage men. Maskar kan vara mycket små eller kan bli flera inches lång. Detekterades vid de två ändarna och kännetecknas av fläckar av ögon i huvudet. Deras färger kan variera från att genomskinlig vit, grönt och brunt. Det kan också vara färgade och fläckiga också.Typ av
Bandmask kan leva självständigt eller som en parasit i en värdorganism. De vanligaste typerna av plattmaskar att det finns de som lever i länderna som tillhör fylum Platyhelminthes klass och leva i vatten och tillhör klassen Virvelmaskar. De vanligaste typerna av plattmaskar är VALSTJÄRT, bandmaskar, sugmaskar och bandmaskar.

Skelett och muskler
Plattmaskar har bilateral symmetri (samma på båda sidor). Masken har tre distinkta cellager - ektoderm, mesoderm och endoderm och anses vara den första byrå att introducera denna faktor. Nervsystemet av denna organism är på många sätt att fokusera på hjärnan. Vilket betyder att huvudet kan identifiera möjliga faror som kan uppstå, och därmed skyddade.

Dessa maskar har skelettet och den nedre delen av kroppen är sammansatt av cilier (små hårstrån) som hjälper dem att krypa framåt.

Nervös och andning
plattmaskar har två nerv sladdar löper genom sidorna av varje sida. Det finns två hjärnor och två enkla eyespots som hjälper till att uppfatta ljus och andra faror som kan uppstå. Plattmaskar syre att andas, även om det inte luftvägarna formellt att göra det.

Matsmältningen
En av de mest intressanta fakta om plattmaskar är att de har en separat matsmältnings och utsöndringssystemet. De har bara en öppning i den nedre halvan av magen, äta och efter avfallshantering samt. De maskar som lever i vattnet kan använda detta rör för att genomborra byten och suga dem. Vissa plattmaskar som bandmask, till exempel, lever i tarmkanalen hos människor och djur och invånarna i maten uppäten av sina gäster. Sålunda kan de växa och orsaka flera komplikationer i värdorganismen.

Reproduktions
Maskarna kan återge båda hållen, sexuellt och asexuellt. Från födseln till manliga och kvinnliga delar, vilket kan para sig med någon annan mask, eftersom de är av samma art. Asexuellt kan helt enkelt delas upp i två, med varje del blir en ny mask. Ett tredje alternativ är också den förnyelse som kan producera en ny mask för en trasig del.

Dessa var lite fakta om plattmaskar som gav en kort översikt på vägarna i masken och allt du behöver veta om det. Förhoppningsvis nu vet jag vad en plattmask är och har några intressanta data säkerhetskopieras med.