Platyhelminthes och mask-typ skålen betyder samma låda Pandora. Som namnet antyder, dessa maskar är i allmänhet tunna och tillplattad dorsoventral bar. Medan vissa arter är mikroskopisk storlek, andra mäter flera meter i längd. Anmärkningsvärda karaktärer som delas av alla plattmaskar är, är triploblastic (med tre groddblad) och bilaterala organ, nämligen, kan din kropp delas i två lika stora delar som är spegelbilder av varandra.

Omkring 20.000 arter av plattmaskar är vetenskapligt identifieras som livsmiljö för söt- och saltvatten. Alla typer av maskar, bandmaskar är de enklaste formerna, kännetecknade av närvaron av en blind tarmen. Dessa organismer har en enda öppning av munnen, som är ansvarig för födointag och utsöndring av avfall. De har ett skelett särskiljande och matsmältnings, nervösa, cirkulations- och andningssystem. I de följande styckena, du lär känna plattmaskar reproduktion i detalj.

Hur man spelar Platyhelminthes?Både icke-parasitiska och parasit flatworm hittas i naturen. De parasitmaskar leder krokar, scolex, muggar och andra objekt för fastsättning av värdorganisationer. Ett klassiskt exempel på plattmaskar som de flesta av oss är medvetna om binnikemask. Det är en intestinal parasit som infekterar människor och vertebrater i allmänhet. På tal mer om plattmaskar fylum, sker uppspelningen genom sexuella och asexuella metoder. Liksom andra system i kroppen, är mycket enkel att förstå det reproduktiva systemet plattmaskar. Vi ser processen för reproduktion av plattmaskar.

Asexuell reproduktion
Reproduktionen är vanligt förekommande plattmaskar asexuell. Flera arter av parasitplattmaskar inte fission kors, där en enda kropp är uppdelad i mindre delar genom delning. Eftersom plattmaskar har förmågan att regenerera förlorade komponenter utvecklas och varje fragment blir en separat individ. Väl inne i värdorganismen, reser tarmkanalen och börja mata på delvis smälta maten. Snart, bryta sig in i mindre fragment, och varje del, då blir det en individ efter mask.

Sexuell reproduktion
Enligt undersökningar om plattmaskar avel, är det konstateras att de flesta av arterna är samtidiga hermafroditer (eller monoik). Med andra ord, både manliga och kvinnliga könsorgan är närvarande i en enda flatworm. Detta tillåter platyhelminth genomgå sexuell reproduktion självt. Uppspelningsläge faktiska kan variera något från en art till en annan. För alla plattmaskar, är befruktning intern typ, och de manliga och kvinnliga könsceller smälter inne i kroppen. Vissa groddar Platyhelminthes frisätta full av ägg, som sedan inkuberas i unga maskar som liknar den mognat.

I andra fall flatworm (t.ex. bandmask), är uppspelning föregås av självbefruktning i en proglottid (segment innehåller både manliga och kvinnliga reproduktiva strukturer) eller mellan två proglottids. Dessutom kan andra plattmaskar korsar befruktning krävs för uppspelning. På grundval av detta fall är de befruktade äggen frigörs från värdorganismen genom avföring, eller fyllda med ägg proglottid framträder som en helhet från värdkroppen. Äggen är inneslutna i ett yttre skal förbli som de är, en prospektiv mellanliggande värd får i sig dem. Inom värdkroppen, fortsätter larverna kläcks och cykeln av liv.

Detta är en översikt över "hur plattmaskar som genomgår reproduktionsprocessen. De parasitmaskar har ett specifikt mönster av reproduktion, där de sexuella stadierna visas i de primära stadier av värd (eller slutlig) och asexuell är närvarande i mellanvärdar. Hastigheten för snabb tillväxt av mogna maskar är ett stort problem i hanteringen av parasitPlattMaskar former.