Rebound huvudvärk är en term som används tidigare för drogmissbruk huvudvärk (CAM). International Headache Society har definierat som en rebound huvudvärk interaktion mellan ett terapeutiskt medel som används överdrivet och en mottaglig patient. Också hålla säger, det bästa exemplet är överanvändning av symtomatiska läkemedel orsaka huvudvärk huvudvärk huvudvärk tålmodig, nedåt. Den överlägset vanligaste orsaken till huvudvärk och migrän som inträffar i mer än 15 dagar per månad och en blandad bild av huvudvärk, såsom migrän och spännings typ-in mer än 15 dagar per månad är överanvändning av symtomatiska migränläkemedel och/eller analgetika.

E 'befanns rebound huvudvärk är särskilt vanligt hos personer som redan lider av migrän, spänningshuvudvärk eller annan kronisk daglig huvudvärk (CDH). Det är en typ av huvudvärk som uppstår på grund av konstant användning av analgetika analgetika dvs acetylsalicylsyra, ibuprofen, paracetamol, paracetamol, etc. är läkemedel som lindrar smärta som kommer i tabletter, kapslar, flytande eller lösligt pulver. Risken att utveckla återkommande huvudvärk varierar med typ av medicinering. Det är också tillskrivas en överdriven konsumtion av olika läkemedel som kan klassificeras som:

 • Överanvändning Ergotamin
 • Överanvända triptaner
 • Överdriven användning av opioider
 • En överdos av smärtstillande medel
 • Överdosering Kombination

Diagnosen rebound huvudvärkDe grundläggande kriterierna för diagnos av dessa huvudvärk är följande:

 • Huvudvärk utvecklas eller förvärras under medicinering överanvändning
 • Huvudvärk återgår till sitt tidigare tillstånd och arbetsgivaren inom två månader från utsättning av läkemedlet missbrukas
 • Drogintag var för mer än 10 dagar eller en månad, och under en period på mer än 3 månader
 • Huvudvärk har funnits i mer än 15 dagar eller en månad

Förutom de tidigare nämnda kriterierna för diagnos av rebound huvudvärk, det finns andra viktiga faktorer spelar en viktig roll för att få en korrekt diagnos. Dessa faktorer påverkas av vilken typ av medicinering (överdriven användning av som orsakar kronisk huvudvärk) och är följande:

 • Huvudvärk Ergotamin: Smärtan är måttlig och bilateralt/duplex med en klämma eller tryck sensation. Vidare intensiteten av denna typ av huvudvärk varierar från måttlig till mild.
 • Rebound Huvudvärk triptaner: Smärtan är oftast ensidig/ensidiga, svår eller måttlig, och ökar under träning. Patienten kan också uppleva illamående eller kräkningar, och kan också vara mer känsliga för ljus och höga ljud.
 • Huvudvärk opiat rebound: Det finns en annan faktor som det grundläggande kriteriet för diagnos av opioid rebound huvudvärk. Studier tyder på att patienter med överdriven användning av opioider är mer benägna att falla tillbaka till tidigare tillstånd efter avslutad behandling.
 • Rebound Huvudvärk smärtstillande: Smärtan är bilaterala/duplex med en klämma eller tryck sensation. Överdriven användning av analgetika också leda till huvudvärk av varierande intensitet, från milda till måttliga.
 • Kombination återkommande huvudvärk: Som namnet antyder, är kombinations rebound huvudvärk resultatet av överdriven användning av en kombination av olika läkemedel. Kan tillämpas de grundläggande kriterierna för att diagnostisera denna typ av huvudvärk.

Rebound Huvudvärk Behandling

Det första steget är att konsultera en läkare och få en diagnos. Inte att förväxla med rebound huvudvärk och migrän. Trivsamt, faller i samma familj av migrän, men de är två olika företeelser med liknande funktioner. Därför är det klokt att rådfråga en expert eller en läkare för en korrekt diagnos snarare än att lämna odiagnostiserade.

Den mest effektiva för behandling av migrän formen är den plötsliga upphörande av smärtstillande medel i överskott, vilket är orsaken till allt ont. Inledningsvis kan många känner intensiv smärta och huvud i plågor. Men en del av uttagsprocessen. Låt 7-10 dagar för att analysera och se om du kan hålla sig borta från smärtan medicinering för att lindra disken. Om du lyckas uppnå detta finns det en betydande minskning av intensiteten i din huvudvärk. Om så inte är fallet, måste du rådfråga din läkare att förskriva igen dihydroergotamin (för egenkontroll av narkotikamissbruk, som visas), vilket bidrar till att ge lindring under timeout. För att ställa in utvecklingen av behandlingen, bör du kontrollera frekvensen, svårighetsgraden och varaktigheten av huvudvärk efter behandlingsstart.

Göra rätt diagnos och rätt behandling, respektive, för att lösa alla sina problem. Ignorera inte huvudvärk om du får ofta mer eller mindre betydande. Kom ihåg att om du håller huvudvärken var, då inte skulle behöva oroa sig hantera den "rebound huvudvärk"!