Andnöd beskrivs som andningssvårigheter. Du kanske känner sig obekväma eller som andning eller otillräcklig luft. Många patienter har en andnöd, även med måttlig motion, såsom promenader eller gå i trappor, medan vissa utvecklar först efter rigorösa aktiviteter som promenader vid lyft en vikt. Intressant, får vissa människor inte drabbas alls, även efter att ha någon typ av lungsjukdom. Därför är det svårt att redovisa ordentligt för orsaken till andnöd. Men för det mesta, är associerad med den ena eller den andra typen av lungproblem.

Några möjliga orsaker till andnöd

 • Allergisk reaktion av kroppen till livsmedel såsom jordnötter, mjölk, vete, ägg, bistick, kan insektsbett orsaka andnöd.
 • Det kan vara en bieffekt av vissa läkemedel som inte håller med fysiologi kroppen.
 • Expansion och förstörelse i luftvägarna, medicinskt kallas bronkiektasi, kan leda till andnöd.
 • Om du har arbetstrycket, stressiga förhållanden, etc, är det uppenbart att du känner dig orolig emellanåt. Ångest är allmänt åtföljs dyspné, och därför är en av de vanligaste orsakerna. Läs om andningstekniker för ångest.
 • Anemi är ett tillstånd som kännetecknas av en brist på friska röda blodkroppar. Detta förhindrar överföringen av syre till alla vävnader i kroppen, vilket i sin tur orsakar andnöd.
 • Ibland lungvägarna blir inflammerade eller begränsas vid astma. Som ett resultat, musklerna i luftvägarna skärpa, och cellerna producerar mer slem som täpper till luftvägarna. Därför är astma en av orsakerna till andnöd.
 • Lunginflammation är en inflammation i lungorna. Det uppträder vanligen på grund av lunginfektion orsakad av bakterier, virus och svampar. En av luftvägarna i lungan smittad kan inte utföra sina arbetsuppgifter väl. Därför är lunginflammation en av de vanligaste orsakerna till bristen på luft.
 • På lång sikt minskar artärer och högt blodtryck pumpkapacitet av blodet i hjärtat. Sedan dess är olika delar av kroppen berövas blod och därmed syre tillräckligt, kan får svårt av blod på grund av hjärtsjukdom sådan.
 • Långvarig kronisk bihåleinflammation orsakar inflammation i kabeln runt näsborrarna. Detta hindrar urladdning, vilket i sin tur orsakar ansamling av slem. Och "en av de vanligaste orsakerna till trötthet och andfåddhet.
 • Pleural effusion är resultatet av en ansamling av vätska som omger lungorna i brösthålan. Dyspné är en av de framstående symtom.
 • ILD är en samling av sjukdomar som orsakar progressiv ärrbildning i lungvävnad. Detta påverkar i slutändan andning och leder till syrebrist i blodet, och därmed är en av orsakerna till bristen på andetag.
 • Bronkit kan orsaka andnöd, och som innebär inflammation i slemhinnan i luftrören, vilket leder luften till och från lungorna.
 • Emfysem är en medicinsk komplikation som kännetecknas av förstöring av luftsäckar vid ändarna av de nedre luftvägarna. Detta hindrar luftflödet som du andas ut, och gör att du lider av andnöd.
 • När en blodpropp blockerar blodflödet genom kransartären, hjärtinfarkt. Andnöd är ofta en av de tydliga symtom.

Andnöd Behandlingen beror på svårighetsgraden av ditt tillstånd. Om du har möjlighet att gå, prata och äta, så ska du prova några sätt som kan ge lite tröst och lindra. Du bör sitta eller ligga ner i en position som du tycker är mest bekvämt för dig. För det andra, vilar under en fläkt kan du andas ordentligt. Tredje, försöka få en snabbverkande inhalator att underlätta andningen. Om du inte får någon lindring av andningssvårigheter, ringa eller besöka en läkare så snart som möjligt. Söka medicinsk hjälp tidigt är viktigt att fastställa den bakomliggande orsaken och få en effektiv behandling för dyspné. Var försiktig!