Andning är en ofrivillig handling som innebär transport av luft utifrån till lungorna och vice versa. Denna process kallas andning och systemet organ som utför denna funktion är andningsorganen. Andningsorganen innehåller några av de mest vitala organ i människokroppen - näsgångarna, luftstrupe (luftvägarna), och ett par lungor. Luften vi andas, men filtreras genom håret papiller eller liten näsa, innehåller en rad mikroskopiska patogener som kommer in i kroppen kan orsaka en rad infektioner och sjukdomar. Eftersom att vara mer utsatta för den yttre miljön, jämfört med de andra organ i människokroppen systemet, lungorna är mer mottagliga för många sjukdomar, en av dyspné (även känd som andnöd).

Dyspné: En kort översikt

Andnöd är tolkningen av bestämmelsen om dyspné, som är berövande av syre till lungorna. Detta tillstånd utlöses på grund av ett antal faktorer. En person som lider av andnöd kan inträffa episoder av andnöd, när som helst på dagen eller natten. Denna känsla kan också förekomma i utförandet av arbetsuppgifter eller intensiv träning. Vissa människor tenderar att uppleva andningssvårigheter under natten, ett tillstånd som kallas paroxysmal nattlig dyspné. Det kan finnas många orsaker, är chef förekomsten av hjärt- eller lungsjukdom, vilket kan vara ett symptom på dyspné. Det är väsentligt för diagnos av symptom över tiden och i de tidiga stadierna, vilket kan hjälpa till att undvika onödiga komplikationer.Symptomen på dyspné

Även om det ibland, dyspné kan fälla en intet ont anande, ibland milda symtom kan upplevas av individen. Intensiteten kan variera från mild till svår, vilket bör kontrolleras på lämpligt sätt och rapporteras till en läkare för att få rätt behandling och snabb lindring.

  • De första tecknen som kan tyda på förekomst av denna sjukdom i kroppen, är en känsla av tyngd eller tryck över bröstet regionen, liknande bröst trängsel. Du kan känna att någon har lagt en stor sten låda.
  • Trötthet eller att vara för trött, vilket orsakar ett hinder för rutinaktiviteter kan också ses som ett symptom. Även en liten uppgift verkar en jätte för en person som lider av andnöd.
  • Som tidigare nämnts, finns det vissa fall där den enskilde kan också drabbas av andnöd, även på natten, som kallas nattlig dyspné. En indikation är en känsla täppt och personen inte kan sova länge i samma ställning. Individen kan ta mer av en kudde för att andas ordentligt, utan störningar.
  • Ihållande hosta som kan orsaka bröstsmärtor, andfåddhet och svullna fötter ibland på grund av vätskeansamling, vilket kan tyda på underliggande hjärtsjukdom är några andra symptom.

Diagnos och behandling av dyspné

En diagnos innan behandlingen kommer att hjälpa dig att bedöma svårighetsgraden av symtomen. En fysisk undersökning kan göras, följt av några andra tester såsom lungröntgen, blodprover för att bedöma halterna av syre och koldioxid, etc. behandlings EKG ges nedan baseras på resultaten från testet.

Symtomatisk behandling kan ges för att lindra sina skyltar. Avsvällande är föreskrivna för att låsa upp den nasala passagen. Vissa andningsövningar kan rekommenderas för att lindra andnöd. Antibiotika används för att behandla infektioner orsakade av patogener. I fallet med cancer eller hjärtsjukdom, är orsaken diagnostiseras och behandling administreras i enlighet med detta. Tidig behandling kan bidra till att ge lindring, även om orsaksfaktorn är ett hälsoproblem komplicerat. Besök din läkare för att förhindra att sjukdomen förvärras.

Fastän inte livshotande i naturen, kan denna störning utlösa panik hos vissa patienter. Dock leder tidig upptäckt och snabb medicinska ingrepp kan hjälpa behandla dessa symtom och förebygga detta tillstånd till andra dödlig respiratorisk sjukdom. Var försiktig!