Pinworm är en typ av parasit som lever och växer i människans matsmältningssystem. Och "vanligare bland skolungdomar. Denna parasit är oftast lång 1/4 tum till 1/2 tum, en mognadsfas, och ser ut som tunna vita trådar. Infektionen börjar med intag av ägg av parasiter, som kan orsakas av förorenad mat, dryck, och händer.

Springmask honor lägger sina ägg på huden runt anus av en smittad person, vanligtvis under de timmars sömn. Det kan finnas tusentals ägg som samtidigt. Detta orsakar ofta svår anal klåda och sprätta på den drabbade delen. Äggen placeras i fingrarna, och dessa ägg förlängdes senare till kläder, leksaker, mat och dryck, och även andra människor. När äggen har förtärts, de gör sin väg till magen, och mognat i några veckor. Och hela cykeln upprepas. Läkemedel mot springmask består vanligen av orala läkemedel som hjälper ta bort parasiter och orsakar den smittade personen utan symptom.

Pinworm BehandlingSpringmask, over-the-counter
Som tidigare nämnts, den springmask infektion kan behandlas med receptfria läkemedel, och det rekommenderas att kallas pyrantelpamoat (Pin Brand-X). Detta läkemedel förskrivs enligt kroppsvikt hos en individ. Det är viktigt att betona att detta är den enda OTC rekommenderas för behandling av denna tarminfektion. Det kan komma i form av en tuggbar tablett eller vätska. När det gäller dosering, är det alltid tryggt att konsultera en läkare. Även effektiva i att döda vuxna maskar, har ingen effekt på äggen. Dessutom är återfall ett vanligt problem som kan uppstå med dess användning. Därför är en andra dos rekommenderas vanligtvis.

De biverkningar av denna medicin kan vara:

  • Diarré
  • Illamående
  • Kräkning
  • Yrsel
  • Dåsighet
  • Utbrott
  • Kramp i bukhålan

Pinworm recept
Kanske den bästa medicinen för maskar förskrivs av läkare. Mebendazole är ett läkemedel för behandling av maskar. Är i form av tuggtabletter. I allmänhet administreras den två gånger med ett intervall på två veckor mellan doserna. Den andra injektionen ges för att döda maskar som kunde ha fötts efter den första behandlingen. Denna parasit medicinering inte bara dödar vuxna springmask, men även omogen. Men på något sätt ägg förblir resistenta mot dess effekter.

Biverkningar i detta fall kan vara:

  • Diarré
  • Smärtan i bukhålan

Ett annat läkemedel förskrivs för att behandla springmask är känd som varumärke Albendazole, Albenza. Tillgänglig i form av tabletter också. Ett viktigt faktum att veta om det här är oftast inte det första valet av behandling. E "används för människor som inte svarar på andra läkemedel bekämpningsmedel. I de flesta fall bidrar denna drog bota infektionen fullständigt. Biverkningar som kan uppstå kan innefatta trötthet, magsmärtor, klåda och feber. Andra biverkningar kan vara allvarliga håravfall, som stannar när medicineringen är över.

Gravida kvinnor är strikt rekommenderas att konsultera en läkare eller apotekspersonal innan du går till medicin springmask. Detta gäller även för personer som lider av erektil eller andra kroniska leversjukdomar.

Sammanfattningsvis, om du märker att disk mediciner inte behandlar springmask infektion, så inga fler engagera sig i självmedicinering. Besök en läkare, få ditt tillstånd diagnostiseras, och sedan hantera rätt recept.