Slapp hud, är kännetecknet för åldrandet ett tecken på att huden förlorar sin elasticitet över. Men ofta, unga människor kan också uppleva slapp hud, hudvård, om du inte vidta lämpliga åtgärder. Även slapp hud är en oundviklig del av åldrandet, kan dess utveckling fördröjas med hudvård.

Orsaker till lös hud

Såsom redan nämnts, är det ett tecken på åldrande. När vi åldras, produktionen av kollagen och elastin, är två skleroproteiner bindväv minskas. Dessa två skleroproteiner är ansvarig för att upprätthålla hudens elasticitet. De hjälper till att förhindra slapp och hålla huden fast, mot gravitationskraft. När bildningen av kollagen och elastin börjar minska, huden blir lös. Resultatet är minskningen eller skal, på grund av gravitationskrafterna. Detta är en naturlig process som kan fördröjas med tillbörlig omsorg, men kan inte undvikas. Denna naturliga process ofta påskyndas av faktorer såsom överexponering för solen och fria radikaler.Ibland, även på grund av en snabb viktförlust. Människor som förlorar mycket i vikt, plötsligt, adresserar oftast problemet med lös hud och oberoende. Även gravida kvinnor kan uppleva detta tillstånd i bukhålan efter förlossningen. Under graviditeten huden sträcker sig en hel del, och efter förlossningen, smalnar plötsligt det är den viktigaste faktorn som orsakar en hudåkomma efter graviditeten.

Hur kan man hantera lös hud?

Kan dras åt med hjälp av icke-kirurgiska behandlingar, icke-invasiva karaktär eller med hjälp av lyft- och kirurgiska behandlingar. Icke-invasiva metoder för att dra åt lös hud Lita på speciellt framtagen och lotioner, som i allmänhet innehåller naturliga föreningar såsom vitamin C, vitamin A eller retinol och hydroxisyror krämer. Dessa föreningar kan hjälpa fast slapp hud att reducera slapp hud. Kan påskynda bildandet av nya hudceller och stimulerar produktionen av kollagen. Detta kan vara till stor hjälp för att dra åt huden. Många människor också använda krämer koppar peptider för att stärka och fast slapp hud.

Även ansikts övningar kan vara effektivt för att stärka ansiktsmusklerna att strama åt slapp hud under hakan och ansiktet. För att stärka slapp hud efter viktnedgång och graviditet, kan du starta en regelbunden motion rutin. Dock kan dessa icke-kirurgiska ingrepp ta lite "tid att bekräfta slapp hud och minska uppkomsten av rynkor. Så ofta, människor väljer invasiva behandlingsalternativ såsom ansiktslyftning och kirurgiska metoder. Laserbehandling är ett populärt alternativ för hud renovering stödja slapp hud. Botox injektionen är en annan lösning på detta problem. Men för att uppnå mer permanent, utför hudläkare ansiktslyftning, som dock kan vara mycket smärtsamt och orsaka en hel del svullnad.

Det bästa sättet att förhindra slapp hud är att ta hand om huden, och en balanserad kost. Inkludera frukt och grönsaker, livsmedel rika på omega-3-fettsyror, såsom fiskolja eller fiskleverolja i kosten kan bidra till att förebygga slapp hud. Drick mycket vatten och regelbunden motion kan också bidra till att upprätthålla hudens elasticitet, fördröja uppkomsten av rynkor och fina linjer. Massera huden med naturliga oljor såsom kokosnötolja, mandelolja, vitamin E-olja och sheasmör kan också hjälpa fukta huden och öka dess elasticitet för att undvika detta hudproblem. Och överdriven exponering för solljus kan också orsaka slapp hud och rynkor och fina linjer, glöm inte att skydda huden med hjälp av solskyddsmedel eller solskydd, samtidigt gå ut.