Var och en av oss lider av huvudvärk vid någon punkt eller annan i våra liv. Om du ofta lider av huvudvärk, bör du vara uppmärksam på symtomen för att tillhandahålla korrekt och tillräcklig information för din läkare. Detta bidrar till att identifiera orsaken till smärtan. Det finns olika typer av huvudvärk och hundratals orsaker till huvudvärk också. Därför är det svårt för en läkare att fastställa den exakta orsaken till smärtan, om du bara säga att du har en svår huvudvärk. Ögonproblem, halsbränna, matsmältningsbesvär, sömnbrist, matförgiftning, problem med bihålorna, fysiskt eller känslomässig stress är några av de vanligaste orsakerna till svår huvudvärk.

Akut smärta i baksidan av huvudet är den smärta som börjar i den övre delen av halsen som ett tätningsmedel eller tryckbandet. Migrän kan orsaka smärta på ena sidan. Trots smärtan, de flesta människor har möjlighet att avsluta sitt arbete rutin. Men den akuta smärtan, återkommande huvudvärk bör inte lämnas obehandlade som det kan vara ett symptom på en allvarlig sjukdom. Vissa människor kan drabbas av svåra huvudet ofta eller dagligen. Typen, svårighetsgrad och duration av smärta, associerade symtom som illamående eller kräkningar, hjälpa till att avgöra orsaken bakom smärtan. Over-the-counter smärtstillande fungerar mycket bra för huvudvärk och kan tas från tid till annan. Men för att fastställa den exakta orsaken till återkommande akut huvudvärk, är nödvändigt adekvat fysisk undersökning. Din läkare kan beställa tester såsom en datortomografi, MRI, blodprover, etc., för att fastställa orsaken.

Orsakar allvarlig skall smärta

  • Förstoppning: Förstoppning är en mycket vanlig orsak till frekvent huvudvärk smärta. Även om det ser ut som en enkel anledning huvudvärk, kan orsaka dysfunktion i matsmältningssystemet på grund av allvarliga problem, såsom tumörer eller cancer eller anslutning, etc.
  • Bihåleinflammation: Sinus huvudvärk är också vanligt. Bihåleinflammation resulterar i en akut huvudvärk bakom ögonen eller bakom örat. Konstant huvudvärk eller svår huvudvärk böjd, är ett vanligt symptom på bihåleinflammation.
  • Hjärntumör: hjärntumörer, hjärnskada eller hjärncancer kan orsaka dunkande huvudvärk. Därför är det nödvändigt att konsultera en läkare och genomgå flera tester för att fastställa den exakta orsaken till huvudvärk. Så snart diagnos, desto högre är sannolikheten för en snabb återhämtning.
  • Meningit: Meningit är inflammation i vilket skick mening, dvs de vävnader som omger hjärnan och ryggmärgen uppstår på grund av bakteriell eller virusinfektion. Detta är ett mycket allvarligt tillstånd. Stel nacke, illamående, kräkningar, ljuskänslighet, kramper eller medvetslöshet, aptitlöshet, smärta i hela huvudet är några av de vanligaste symtomen på hjärnhinneinflammation.
  • Allergier: Allergier kan orsaka huvudvärk lätt eller svår. Om du är allergisk mot någon mat, kemikalier, pollen, osv, då är det bäst att hålla sig borta från dessa allergener. Du bör undvika att äta livsmedel som innehåller allergener. Du bör täcka näsan, ögon, öron, borrhålet, för att hålla sig borta från allergener när eller där det finns möjlighet att inför någon form av allergener.
  • Encefalit Encefalit orsakas av enterovirus eller andra bakterier och virus som kommer in i kroppen genom insektsbett, mat eller dryck, eller hudkontakt. Den virus-eller bakterieinfektion orsakar encefalit, vilket är en av de viktigaste orsakerna till huvudvärk som leder till inflammation i hjärnan. Det finns många parasiter som kan orsaka hjärninflammation. Svår huvudvärk, illamående, kräkningar, kramper, förvirring, kramper och feber är symptomen på encefalit andra.
  • Andra orsaker: Förändringar i sömnmönster, överdriven konsumtion av tobak, alkoholmissbruk, drogmissbruk, äta vissa livsmedel, missbruk av smärtstillande medel eller andra läkemedel, oregelbundna och ohälsosam kost leder till vitamin eller näringsbrist, extrem väder klimat för varmt eller för kallt, ögonproblem, puberteten, premenstruellt syndrom, hypertoni, hypotyreos, uttorkning, njursvikt, nedsatt öra, näsa, tänder och hals, influensa, lunginflammation, hiv/aids, etc., kan orsaka dunkande huvudvärk.


Vilka erfarenheter svår huvudvärk tenderar att vara rastlös. Vissa människor tenderar att gå på golvet eller någon ens slå huvudet mot en vägg. Omedelbar medicinsk vård är nödvändig om huvudvärken upplevs annorlunda än normalt och huvudvärk i samband med illamående, feber, kräkningar, nackstelhet, kramper, skallskada eller faller, variationen i känslighet, svaghet eller synförändringar, tal eller beteende. Om din huvudvärk inte går bort med en dos av receptfria läkemedel, och om det stör arbetet och livskvalitet, så ska du kontakta din läkare omedelbart.