En avkopplande dag vid poolen är den bästa aktiviteten man kan ha på en varm sommardag,. Men när de lämnar vattnet, du känner en klåda och utslag kan också iakttas i vissa delar av kroppen, särskilt i armhålorna och kring ljumskarna. När dessa saker händer, kan det vara en indikation på att du är allergisk mot klor och kan vara känslighet endast klor. Detta beror på att klor, en kemikalie som finns i överflöd i naturen, används i simbassänger för att hålla dig fri från skadegörare, och därmed förhindrar smittspridning bland människor. Emellertid, vissa människor har en låg motståndskraft mot klor, vilket kan orsaka allergiska reaktioner av klor. Dock är denna typ av allergi inte begränsade till dem använda poolen. Detta beror på att klor är en kemikalie som används i olika produkter för hushållsbruk samt. Till exempel kan den klor hittas i detergenter och blandas också med vatten de får dricka. Därför kan du inte undvika denna allergi hålla helt enkelt bort från poolen som du kan komma i kontakt med klor genom olika sätt.

Symptom
Innan vi går in på detaljer, är det viktigt att veta att denna allergi är en sällsynt händelse. Irriterade ögon är en av de vanligaste symtomen på grund av närvaron av klor i simbassänger och poolprodukter hemifrån. Dina ögon kan vattna eller torka helt och du kan också uppleva en konstant känsla av att gnugga ögonen. Ett annat symptom på allergier klor är torr hud, där du kan uppleva klåda och smärta i vissa delar av huden. Under vissa sällsynta tillstånd, kan konstant klåda också leda till att huden skal. Utöver detta är ett mycket vanligt symtom utseende utslag som ser ut som eksem utslag. Tillsammans med allergiska utslag, är det också vanligt att uppleva en känsla av svår klåda. Upprepad exponering för klor kan även leda till nysning och hosta. Förutom dessa vanliga symtom, mest wackiest, men den mest allvarligt symptom är utvecklingen av andningsproblem. Människor som har denna allergi löper risk att utveckla astma, dvs andningssvårigheter, andfåddhet, tryck över bröstet, etc, om de utsätts för det för länge.

Behandling och förebyggande
Som jag sa tidigare, är klor motvilja mycket sällsynta och de flesta människor som lider av dessa symptom är ofta känsliga för klor. I sådana fall skall behandlingen administreras beroende på symptomen som upplevs av en person. Till exempel kan en klor utslag behandlas genom att tvätta med tvål och vatten, och när det kommer till ögonirritation, ögondroppar antihistaminer kan ge lindring för ögonen. Använda hudvårdsprodukter anti-klor kan minska hudirritation och allergier avsevärt. Men om svåra symtom, är det viktigt att konsultera vårdpersonal som kan föreslå den bästa behandlingen möjligt.Eftersom symtomen inte stanna länge, det vill säga när botas ges rätt behandling, bör du lära dig om olika sätt att förhindra återfall. Ett sätt är att undvika detergenter som har en klorhalt i dem. Det också viktigt att undvika pooler som är mycket klore. Men om detta inte är möjligt, ta en dusch före och efter bad i poolen kan bidra till att minska allergier orsakade av klorerat vatten. Å andra sidan, om du har en pool hemma, se till att nivåerna av klor i din pool är inte särskilt hög. Vidare är användningen av vissa andra tekniker för att hålla din pool ren en bra idé också. Utöver detta, med en särskild lotion innan poolen också hjälper till att skydda huden från en av de skadliga effekterna av klor.

Så om du har drabbats av något av dessa symtom, vidta förebyggande åtgärder ovan för att se till att du inte drabbas av allergier igen. Om dessa former av förebyggande inte fungerar för dig, kontakta din läkare kommer att vara till hjälp.