Anaerob tröskel är en term som ofta används att många människor inte följer. Detta sägs vara en indikator på prestationsförmåga för en person i aerob träning mycket bra och pålitlig. För att förstå sin definition, är det nödvändigt att förstå vad som händer när kroppen kräver energi. Det finns två sätt att kroppen får energi, en är aerob och den andra är genom anaerob vägen. Vid slutet av banan anaerob, är mjölksyra bildas. När kroppen når en punkt där mjölksyra börjar ansamlas snabbare än vad som kan avlägsnas, vilken är känd som början av ansamling av laktat i blodet (Obla) eller anaerob tröskel. Detaljer om hur man bestämmer den anaeroba tröskeln och vad är deras betydelse presenteras.

Hur man beräknar den anaeroba tröskeln
Det mest tillförlitliga sättet att uppskatta den anaeroba tröskeln är med hjälp av ett stresstest som utförs i laboratorium. Under detta test, den person som ursprungligen började gå på löpbandet. Du kan också beräkna den anaeroba tröskeln cykla på en motionscykel. Sakta farten eller motståndet av bältes ökar eller cykla med jämna mellanrum, t.ex. varje minut eller var tredje minut. Blodprov tas på varje plats hastighetsökning. Ofta samtidigt, var den maximala puls och andra fysiologiska kinetik mäts också.

Laktatnivåer i blodet visas nedan mot varje mätintervall varje arbetsbelastning. Detta bidrar till att ge laktat prestandakurvan. Det är önskvärt att mäta puls i varje intervall med hjälp av ett elektrokardiogram bildskärm i stället för en hjärtfrekvens standard för mer noggranna mätningar. Efter att ha sett laktat kurvan, kan den anaeroba tröskeln bestämmas. Den punkt på kurvan där det finns en plötslig och kraftig ökning av kurvan ovanför basnivån sägs vara startpunkten för ansamling av laktat i tröskeln blodet eller anaerob.Om en person är i tvivel om avläsning erhållits, då kan du göra en bekräftande test enkelt bara för att vara säker. Om den anaeroba tröskeln sägs ske med en hastighet av ca 15 km/t, är den person som kör på löpbandet, sedan bekräfta läsning, be personen att köra för femton minuter med en hastighet som är strax under tröskelnivå, femton minuter, tröskelhastigheten och femton minuter sedan en hastighet något högre än tröskelvärdet. Om blod laktat förblir sedan konstant 15km/h då det innebär att avläsningen erhålls är ganska exakt.

Fördelar Beräkning anaeroba tröskeln
Det sägs att beräkningen av den anaeroba tröskeln och hjärtfrekvens hjälper till att träna de bästa idrottare. Detta beror på att den anaeroba tröskeln för oerfarna människor är mycket låg, medan tröskeln för utbildade idrottare är hög. Det beror på om det finns ansamling av mjölksyra i musklerna, muskeltrötthet och kan inte röra sig. Dessutom sade han att den anaeroba tröskeln är någonstans mellan 90-95% av hjärtfrekvensen. Således människor tenderar att bildas i syfte att öka och förlänga den anaeroba tröskeln. För att göra detta, är idrottare varierar i intervallträning, som försöker utnyttja kroppen kan återhämta sig tillfälligt när det är precis under den anaeroba tröskeln. Detta är det sätt på vilket de tillhandahålls för övningar av motståndskraft.

Den anaeroba tröskeln är en viktig och användbar, inte bara för idrottare, men också för människor som vill öka nivåerna av motstånd. Därför, om du tränar regelbundet och äter bra, kommer definitivt att kunna höja den anaeroba tröskeln, vilket kommer att säkerställa att du uppnår önskad nivå av kondition.