En allergi är en viktig orsak till sjukdom i USA. Omkring 50 miljoner amerikaner, inklusive miljontals barn har någon form av allergi. När kroppen överreagerar på ett ämne som faktiskt är ofarlig för de flesta människor, sägs vara allergisk mot detta ämne. De ämnen som överreagerar på kroppen kallas allergener. När du har en allergi mot tvättmedel, anser kroppens immunförsvar diskmedlet som en inkräktare och reagerar därmed dåligt när de utsätts för det. Detta är också känt som kontaktdermatit, som är ansvarig för inflammation i huden när huden exponeras för ämnet som irriterar. Kontaktdermatit orsakas av många naturliga och syntetiska kemikalier, inklusive de som finns i tvål, tvättmedel, rengöringsmedel, tvättmedel, metall smycken, parfymer, industriella lösningsmedel, kosmetika, textilier, schampo och antibiotika salvor. Vanliga typer av exponering av huden som kan leda till kontakteksem inkluderar kök rengöring, handtvätt, allmän rengöring och rengöring av badrum. Av alla allergier ofta observerade, är den vanligaste typen av allergi allergi tvättmedel.

Tvättmedel Allergi

Lämplig reaktion i immunsystemet hos en person, försöker skydda kroppen av allergen, tvingar den att kroppen producerar antikroppar som kallas immunoglobulin E (IgE). För att försvara mot allergenet, dessa IgE binder till mastceller och basofiler (allergi celler i kroppen) för att frigöra kemikalier såsom histamin i blodomloppet. Dessa kemikalier påverkar ögon, näsa, hals, hud, lungor eller mag-tarmkanalen etc på personen. Varje senare att allergenexponering kan utlösa allergiska reaktion i kroppen igen. Varje gång personen äter den mat eller utsätts för just den allergen, försöker kroppen att bli av allergener och har en allergisk reaktion. Allergier kan gå igenom generna, men det betyder inte att om du är allergisk, kommer dina barn också ha samma allergi. Inte endast möjligheten att allergi. Ibland barn är allergisk mot ett ämne, så att ingen familjemedlem är allergisk. Vid "tvättmedelsallergi", reagerar immunförsvaret negativt när huden kommer i kontakt med diskmedel. Symptomen på allergi tvättmedel kan utvecklas i en nästan oändlig variation av former, ser vi vad de är.Symptom

 • Vissa ingredienser i tvättmedel kan orsaka utslag på händerna. Speciellt färgämnen och parfymer för tvättmedel utlösa en allergisk reaktion. Hud svullnad och/eller rodnad ses i denna typ av allergi. Dessa symptom kan uppträda flera timmar efter kontakt med detergenten.
 • Allergi mot tvättmedel pulver kan ha symtom som torr hud, nariga efter en första exponering för rengöringsmedel eller andra rengöringsprodukter, såsom sköljmedel, blekmedel, blåelse medel, fläckborttagningsmedel, blekmedel, etc.
 • Upprepad exponering för allergenet kan orsaka kliande, röda, fjällande fläckar på huden.
 • Förutom utsätta allergen redan irriterad hud kan orsaka svullnad, blåsor och peeling. Det kan finnas brännande eller stickande.
 • För denna typ av allergi, kontinuerlig exponering för detergenter som hudreaktionen utlöses, kan det förvärra situationen. Tillståndet kan bli en (långsiktig) kronisk. Kontaktdermatit kan leda till kronisk tjock hud torr, fjällande och ibland är pigmentförändringar och områden av håravfall också märkt.

Tvätt tips

För dem som är allergiska mot tvättmedel, här är några viktiga tips tvätt.

 • Tvätta händerna med vatten omedelbart efter kontakt med diskmedel. Du kan använda lugnande krämer.
 • Eftersom det inte finns några tester för att upptäcka en mild allergi bör först ta reda på orsaken bakom hudallergi och du ska hitta tvättmedels allergen observera deras vanor själv.
 • Undvik att använda denna hudirriterande och detta bara kan vara den bästa behandlingen.
 • Om din hud är väldigt känslig, även diskmedel rester kläder/sängkläder och handdukar (efter tvätt), kan utlösa en allergisk reaktion. Använd mindre tvättmedel och se till att kläderna tvättas med en extra sköljning.
 • Om du är förtjust i rengöring, alltid bära handskar för att undvika kontakt med tvättmedel.
 • Användningen av en helautomatisk tvättmaskin kan minska kontakt med detergenter och kan därför minska risken för hudreaktion.
 • Kläder hemlagad tvål kan minska risken för allergi tvättmedel. Du kan göra ett tvättmedel undvika ingredienser som kan orsaka hudirritation.
 • Om klåda, applicera kylbalsam och coola kompresser. Du kan också ansöka over-the-counter kortison kräm.
 • Konsultera en hudläkare för att behandla irriterad hud. Han kan ordinera några piller för att minska effekten av allergi.

Kom ihåg, utslag kan upplevas på grund av torrhet i huden, intag av vissa läkemedel, bed bug angrepp, etc. Därför att hitta den exakta orsaken till utslag är viktigt. Nu när du har all information om allergier tvättmedel kan följa säkerhetsåtgärder för att förhindra ytterligare irritation i huden, oavsett om de orsakats av ett tvättmedel.