Varje gång du passerar urin, bör du alltid notera sin färg. Varför? Eftersom färgen på urinen hjälper dig att identifiera symptomen på uttorkning av kroppen. Uttorkning kan uppstå om du inte dricker tillräckligt med vatten under dagen. Uttorkning kan leda till många allvarliga hälsorelaterat dödsfall och kanske också. Förutom uttorkning, men också kommer att hjälpa dig att upptäcka tecken på urinvägsinfektion. Om du har möjlighet att räkna ut färgen på urinen du passerar, kan du kanske att upptäcka ett hälsotillstånd av basen. Tabellen för hydrering och infektionen hjälper dig matcha färgen på urinen och bedöma deras hälsotillstånd.

Orsaker till uttorkning
Det kan finnas många orsaker till uttorkning. Kan uppstå på grund av diarré och kräkningar. Body förlorar snabbare än de kan fylla på vatten vätskor. Detta leder till svår uttorkning. Det kan hända även att dricka en massa koffeinhaltiga drycker. Detta gör att kroppen förlorar mer vätska leda till uttorkning. Undvik söta drycker att släcka din törst. Istället för att fylla på kroppsvätskor, söta drycker orsaka uttorkning. Detta beror på att varje sockermolekyl kräver en molekyl vatten för metabolism. Överdriven resor, promenad, kan utöva också leda till uttorkning. Överdriven svettning kan också orsaka förlust av kroppsvätskor.

Orsakerna till hälsoproblem
Många gånger du kan observera förändringar i urinen färg på grund av en urinvägsinfektion. Ibland, icke-fungerande njure den optimala nivån kan också orsaka förändringar i urinfärg. Därför kan bakteriell infektion, njursjukdom, leverproblem, etc. leda till förändringar i urinfärg.Tabell över färgen på urinen för vätske
Om du undrar om du upplever uttorkning eller om din kropp är ordentligt släckt, så följande tabell kommer att visa sig vara en användbar guide.

Färgerna är endast representativa för färgen på din urin. Matcha färgen på urinen till närmaste färgen i tabellen för tolkning.

Urin färgkarta för att indikera uttorkning H
och
d
r
en
t
och
d
Nivå 1 Detta är den normala färgen av urin. Om detta är din urin färg, du är väl hydrerad och friska. Nivå 2 Urin något mörkare färg indikerar också att det är bra. Allt du behöver är ett glas vatten. Nivå 3 Detta indikerar ändå att du är hydratiserade, men behöver dricka ca 1/2 flaska vatten i en timme. Det kan också dricka en hel flaska (1,2 liter) vatten. Detta råd bör följas särskilt av dem som är utanför och/eller svettningar. D
och
h
och
d
r
en
t
och
d
Nivå 4 Detta innebär att du är uttorkad och behöver dricka minst en flaska (1/2 liter vatten omedelbart. Nivå 5 Du är verkligen uttorkad och behöver öka din vattenförbrukning. Om du dricker koffeinhaltiga drycker tungt, sluta omedelbart. Din kropp upplever en kraftig förlust av vatten. Nivå 6 Detta är den mest allvarliga tecken på uttorkning. Du bör dricka en halv liter vatten och kontakta läkare omedelbart.

Konsekvenserna av uttorkning
I färgkartan av urin ovanför uttorkning, nivåerna 1 och 2 indikerar normala färg av urin. Nivå 3 färgad urin indikerar uttorkning, i viss utsträckning, medan 04:05 väljer allvarlig uttorkning. Uttorkning resulterar i ett lägre utbyte av en individ. Andra symptom på uttorkning är illamående, svaghet, trötthet, muskelkramper och ostadig gång. Om du märker mörk urin, tillsammans med symtom på uttorkning är nödvändig för att stoppa all fysisk aktivitet. Du måste lossa kläder och sittande. Dricka vatten, men inte drycker. Istället dricka vatten långsamt. Om vattnet svälja, vilket resulterar i illamående och även kräkningar. Smuttar hjälpa kroppen fylla vatten och övervinna uttorkning. Om du lider av kräkningar, förvirring, agitation, kramper, hög feber på grund av uttorkning, rådfråga läkare omedelbart. Personen måste läggas på en plan yta och lossa kläder. Ge klunkar vatten om personen är vid medvetande. Du kan hälla kallt vatten på den person eller ansöka is på huden svalna.

Tabell över urinfärg på grund av hälsoproblem
Som nämnts ovan, färgen av urin kan också indikera hälsoproblem. Den information som hjälper dig att förstå de möjliga orsakerna till hälsan hos en urinfärg särskilt ingår i följande tabell.

Diagnosen datum är att hjälpa läsarna att förstå de möjliga orsakerna. Detta är inte ett diagnostiskt verktyg. Man bör besöka en läkare och utföra lämpliga diagnostiska tester, för att bekräfta de underliggande hälsoproblem.

TABELL av urin färg för att visa eventuella hälsoproblem Blek, ljusgul eller grumlig Den tydliga urin visar att hälsan är god. Du bör hålla äta hälsosam mat och följa en riktig kost som passar din kroppstyp.

Om urinen är färglös, kan tyda på diabetes insipidus som orsakar stora mängder kraftigt utspädd urin. I vissa fall kan det tyda på leversjukdom såsom hepatit eller cirros, eller diabetes mellitus. Grumlig urin kan indikera blåskatarr. Mörkgul eller guld Mörk urin är ett tecken på uttorkning. Du kan också ange en överdriven konsumtion av vitaminer eller kosttillskott som innehåller vitaminer och laxermedel som innehåller senna och cascara B. Användningen av läkemedel såsom klorokin och nitrofurantoin, primakin, metokarbamol, kan metronidazol också orsaka urin att mörkna.

Det kan också indikera andra medicinska tillstånd som skrumplever, hepatit och akut glomerulonefrit. Ibland människor som äter bönor också, aloe och rabarber kan också hitta färgen på urinen vända guldgult. Mörk gul, orange eller gul Urin orange färg indikerar uttorkning såsom konsumtion och karamellfärg överskott. Ibland, laxermedel också leda till urin orange.

Utöver detta, överdrivet ätande morötter, C-vitamin och karoten-rika livsmedel förändras också färgen av urin i bärnsten, mörkt gul eller orange. Användningen av vissa läkemedel såsom pyridium kan orsaka apelsin urin. Den rosa eller röda Urin rosa eller röd färg indikerar att njurinfektioner eller urinvägsinfektioner. Överdriven konsumtion av rödbetor, bär och karamellfärg kan också orsaka urin blir rosa eller rött.

Porfyri är en sjukdom som drabbar nervsystemet och huden på en patient. Orsakar urinen att bli mörk rödaktig rosa. Hematuri orsakar blod i urinen, vilket kan bero på bakteriell infektion i blodet eller njurar. Grön eller blå Den gröna urin kan orsakas av en bieffekt av läkemedel såsom amitriptylin, indometacin. Det kan också inträffa på grund av en överdriven konsumtion av sparris och livsmedelsfärgämnen.

Blå urin kan orsakas av "Blue blöja syndrome", även kallad hyperkalcemi familj. Det är en ovanlig sjukdom resulte blå färgen på urinen. Det är en autosomal recessiv störning i metabolismen hos barn. Peculiar blåaktig missfärgning uppstår barnets blöja.

Detta var allt om urin färgtabell för uttorkning. Du kan prata med en medicinsk expert på färgen på urin och vad det innebär för information relaterad till din hälsa. Du bör dricka 8-10 glas vatten om dagen för att undvika uttorkning. Vistas hydrerad är också bra för hud, hår och andra kroppsorgan. Vatten hjälper till att avlägsna gifter ur kroppen, liksom andra smittämnen. Så, se till att dricka tillräckligt med vatten för att hålla sig frisk och aktiv.