Nematoder, även känd som seatworm eller slenderizing, är en human intestinal parasit som finns mest hos barn. Det sprider sig när en person kommer i kontakt med en annan person som hyser springmask och omedvetet inta mikroskopiska springmask ägg. Efter ägget förtärs, luckor och blir en annan vuxen mask. Dessa vuxna maskar i sin tur lägger fler ägg. Vuxna springmask har en liten vit trådstruktur. Är långa cirka 0,5 inches lång och kan lätt se genom våra ögon. Men maskägg är mycket små och kan bara ses i mikroskop. Masken parasitangrepp är de vanligaste maskar som råder i USA. Det är lätt att identifiera symptomen på springmask och, på samma gång, är behandlingen också ganska enkelt. Om du vidta lämpliga försiktighetsåtgärder och rekommenderade läkemedel kan du bli av med springmask infektion.

Transmission

Pinworm infektion sprider sig mycket lätt från person till person. Masken Honan lägger sina ägg i analområdet på en smittad person. När en person smittats hans anal region repor för att minska obehag, springmask ägg överförs under naglarna. Dessa överförs till kläder, sängkläder, leksaker och andra hushållsartiklar. När dessa ägg intas av en person, uppstår springmask infektion. Eftersom springmask ägg kan överleva upp till två veckor utanför värdkroppen, då finns det en stor risk för infektion. Vanligtvis sker det springmask infektion på grund att tvätta händerna innan man äter otillräckligt.Symptom

Även springmask infektion är oftast ses hos barn i åldersgruppen 5-12 år, som kan förekomma hos vuxna. Vanligtvis smittade barnen överföra dessa tarmparasiter vuxna i familjen. En av de vanligaste symtomen på springmask infektion är rektal klåda, vilket sker oftast nattetid. Klåda förekommer oftare på natten, eftersom det vid den tiden, lägger honan ägg springmask hela anal region. Klådan beror på de inflammatoriska svar vuxna maskar och ägg i perineal vävnaden. Om klåda är svår, finns möjligheten av nedbrytning av huden, vilket kan leda till utveckling av sekundära bakterieinfektioner. Andra symptom på springmask är sömnstörningar, orolig mage och vaginal klåda och irritation hos kvinnor. Klåda i underlivet, smärta eller brännande känsla vid urinering, maskar i avföringen, tandgnissling, ångest, illamående och diarré är också några av de symptom på springmask infektion. Några andra symtom på springmask infektion är irritabilitet och aptitlöshet. Om något av dessa symptom uppträder, sedan se en läkare är ett måste. Om vuxna springmask finns i inflammerad appendix, då individen måste användas för att ta bort dem.

Behandling

Den vanligaste och effektiv behandling för springmask genom medicinering. I allmänhet är läkemedel såsom albendazol (Albenza) och mebendazol (Vermox) ordinerats av läkare. Dessa läkemedel dödar maskar helt. Dock krävs det en andra dos av medicin som skall tas av patienten efter ett intervall på två veckor. Detta beror på att spolmask ägg kan överleva ett par veckor kan du öka sannolikheten för återinfektion. För att eliminera inälvsmask och minska chanserna för en andra angrepp, kan man välja kranvatten lavemang. Men detta bör göras endast under rekommendationen och övervakning av din läkare.

Eftersom springmask infektion sannolikt kommer att ske i mer än en familjemedlem, därför är det bättre att behandla alla medlemmar i familjen samtidigt. För att förhindra spridning av infektioner springmask, är det bättre att följa några enkla regler om hygien. Tvätta alltid händerna med tvål och vatten efter att ha använt toaletten och innan du har din måltid. Naglar bör vara kort och måste hållas rena hela tiden. Bit inte eller tugga på naglarna. Skrapa anal region måste undvikas eftersom det ökar risken för återinfektion. Att förstöra alla ägg ihållande tvätta alla sängkläder, handdukar och kläder i varmt vatten. Underkläder av den smittade personen bör tvättas minst två gånger i veckan.

Detta var allt om symptom och behandling av inälvsmask hos vuxna, tillsammans med några sätt att förhindra infektionen från springmask. Underhålla hygien är den viktigaste för att undvika springmask som plågar systemsteget.